Hoe selecteert u de logistieke partner?

Order fulfilment is een van de grootste uitdagingen voor ieder productiebedrijf of verkooporganisatie, groot of klein. Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van uw distributie en hoe selecteert u de juiste logistieke partner?

Het selecteren van de juiste logistieke partner is een keuze gebaseerd op vele factoren. De locatie, prijs en het gevoel bij een organisatie zijn de meest voor de hand liggende belangrijke keuzes om te kiezen voor een bepaalde logistieke partner. Maar, er zijn meer factoren die overwogen dienen te worden bij het kiezen van de juiste partner.

Toegang tot technologie en informatievoorziening

Ja, toegegeven. Het gemiddelde logistieke bedrijf zal prima in staat zijn om de orders te versturen. Maar om echt te kunnen groeien, wilt u inzicht in wat er gebeurt met uw product en gehele order fulfilment proces. Data, data en nog eens data. Hoeveel producten worden toegestuurd en waarom? Hoe komen de producten terug? Hoe zien ze eruit? Hoe vaak wordt er besteld? Op welk tijdstip komen de meeste bestellingen? Wat is de orderdoorlooptijd? Uitbesteden van de uitvoering betekent niet dat u de controle verliest. Realtime informatie is de norm. Vraag een logistiek dienstverlener naar de mogelijkheden.

Schaalbaarheid

Een locatie om de hoek waar u snel even kunt kijken hoe het gaat met het product en het proces? Of juist een grote partij waar het versturen van orders als een massaproductie wordt uitgevoerd en alle uitdagingen van dit proces gesneden koek zijn? Of juist iets in het midden? Vraag uzelf altijd af: wat voor organisatie past bij ons DNA en bij onze groeifase? Zoek een logistiek dienstverlener uit die past bij de bedrijfscultuur, zodat de beleving van uw product de aandacht en handling krijgt zoals u het zelf zou doen. Met het uitbesteden van de logistiek bij een betrouwbare, flexibele partner kunt u zich focussen op groei en weet u dat u zelfs met een explosieve groei nog steeds op de juiste plek zit. Kortom, zoek een partner die met u meegroeit.

Servicelevel

Hoe belangrijk is de levertijd van uw order? Wat garandeert u de klant en wat zijn daarom de eisen voor de logistieke dienstverlener? Welke mate van communicatie verwacht u met uw logistieke partner? Hoe dienen de processen te worden ingericht? Wat is acceptabel en wat niet? Hoewel het vanzelfsprekend lijkt dat dit hetzelfde geregeld is bij elke 3PL of fulfilment dienstverlener, is dit in de praktijk vaak niet het geval. Bepaal vooraf de lijst van eisen en maak hierin passende afspraken in een service level agreement.

Benieuwd naar wat u kunt verwachten bij Newcorp Logistics en of wij jouw fulfilment proces kunnen vormgeven zoals u het voor ogen heeft? Wij geloven in persoonlijk contact. Stuur daarom snel een berichtje. Neem ook een kijkje op onze fulfilment website: New-fulfilment