In de wijnindustrie is duurzaamheid niet langer een optie, maar een absolute prioriteit. Bij Newcorp Logistics, dé logistieke pionier voor de sector wijn en gedistilleerd, omarmen we duurzaamheid met passie. Met ProWein 2024 op komst, is duurzaamheid het gesprek van de dag. Maar hoe kunnen wijnproducenten écht voldoen aan het concept van duurzaamheid? Is duurzame verpakking voldoende, of moet de hele productieketen meedoen? Er is geen simpel antwoord, maar Newcorp biedt wijnproducenten een duurzame logistieke oplossing die aan alle eisen voldoet.

Prowein 2024

Het is bijna zover! 10 t/m 12 maart zijn wij aanwezig op de ProWein beurs in Düsseldorf. ProWein is een van de meest prestigieuze wijn- en gedistilleerdbeurzen ter wereld. Dit jaar kunt u ons vinden op onze stand in de 3D-loods en kennismaken ons toegewijd team van logistieke experts. Bezoekers van Prowein 2024 kunnen uitgebreide informatie verwachten over transport, opslag, e-fulfilment en fiscale dienstverlening. Daarnaast is er de mogelijkheid om op de beurs direct afspraken te plannen, zowel via de app of per e-mail. Tijdens deze afspraken gaan bezoekers in gesprek gekwalificeerde medewerkers op het gebied van op- en overslag van accijnsgoederen.

Ontmoeten we elkaar daar? Registreer hier.

Verantwoording duurzaamheid

Voor wijnproducenten die zoeken naar een duurzame logistieke oplossing, is Newcorp Logistics de ideale partner. Als hoogwaardig logistiek expert draagt Newcorp een grote verantwoordelijkheid voor de groene transitie op het gebied van logistics en supply chain management. Op meerdere vlakken voldoen wij aan de duurzaamheidswensen van organisaties binnen de wijnindustrie.

Het klimaat binnen een opslagruimte van wijn moet gereguleerd worden, hiervoor is energie essentieel. Met onze temperatuur gecontroleerde loodseenheden kunnen de perfecte omstandigheden worden nagebootst. Naast de verduurzaming binnen, zijn we ook het dak op gegaan. Door de omvangrijke opslagruimte is er veel ruimte voor zonnepanelen op het dak. Deze zijn onlangs geplaatst en hebben samen een capaciteit van 1.000.000 kW/h, wat genoeg is voor 283 huishoudens. Op deze manier kan stroom energieneutraal worden opgewerkt. De investering is niet alleen voor Newcorp een stap naar de toekomst, ook voor het milieu en de klant. De organisatie handelt een grote variëteit aan producten af, ongeacht hun staat. Newcorp Logistics biedt volledige service aan voor de sector wijn en gedistilleerd en weet op correcte wijze ieder (kwetsbaar) product te behandelen. Met een locatie op korte afstand van de havens van Rotterdam en Antwerpen zijn wij in staat de transportkosten en CO2-uitstoot te minimaliseren.

Wat kan een bezoeker verwachten?

Newcorp onderscheidt zich in wijnlogistiek door zich te specialiseren in transport, opslag, distributie, fulfilment en fiscale afhandeling. Jasper van Luik bevestigt: “Onze dienstverlening biedt het gemak van een one-stop-shop, waarbij al deze aspecten onder één dak vallen.“ Als een nieuwe klant interesse toont, zorgen we voor een gestroomlijnd proces. Bij Newcorp Logistics kan een klant een efficiënte samenwerking verwachten met één toegewezen accountmanager, korte communicatielijnen en concurrerende tarieven. Wij streven ernaar om onze klanten een complete ervaring te bieden en hen te ondersteunen bij elke stap in het logistieke proces. Daarnaast denken wij met onze klanten mee over marktontwikkelingen, zoals innovatie op het gebied van (wijn)logistiek en online verkoop. “Dat is de nieuwe manier om de consument direct te bereiken, ook Newcorp kan daarbij assisteren”, aldus Van Luik.

Wij bij Newcorp Logistics zetten duurzame gestroomlijnde processen in gang. Na de beurs plannen wij graag een intakegesprek met u of komen wij, indien gewenst, op bezoek om de juiste oplossingen te vinden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw logistieke behoeften kunnen vervullen en u kunnen helpen bij het bereiken van uw doelen in de wijnindustrie. Met een focus op duurzaamheid maken we de toeleveringsketens waarin wij actief mogen zijn iedere dag een beetje bestendiger.

Bezoek ons op ProWein 2024 (stand A54, hal 14) en laten we in contact komen!