De koploper van hernieuwbare energie in logistiek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid worden binnen bedrijven steeds belangrijker. Verschillende ondernemers proberen hun bedrijf op hun eigen manier duurzaam te maken. Newcorp Logistics is ook begonnen met het duurzamer maken van hun bedrijf door zonnepanelen te plaatsen. Hoe en waarom hebben we dat gedaan?

Het dak van de pakhuizen is voorzien van zonnepanelen om ze duurzamer te maken. Deze investering levert veel voordelen op voor Newcorp Logistics, het milieu en de klant. Met deze investering is Newcorp Logistics een van de koplopers op het gebied van hernieuwbare energie. Met een enorme opslagruimte heeft u een groot oppervlak beschikbaar voor zonnepanelen. De zonnepanelen hebben een capaciteit van 1.000.000 kW/h, wat genoeg is voor 283 huishoudens. De aanschaf en installatie van zonnepanelen was voor Newcorp een belangrijke stap naar de toekomst.

“Door dit aan te schaffen en te installeren merken we een groot en positief verschil. Wellicht is dit ook voor onze klanten erg interessant. Voor sommige partijen kan het toch een factor zijn bij de keuze van hun logistieke partner. Wij denken hier ook graag in mee. Daarnaast is de zon een zeer krachtige en natuurlijke bron van energie, dus waarom zouden we daar geen gebruik van maken? Door je stroom daar op te wekken waar de stroom nodig is, zie je dat er een groot verschil is in opslag en distributie. Als wij als Newcorp Logistics mee zouden kunnen werken aan het verduurzamen van de logistieke sector en hopelijk ook Nederland, dan staan wij daar zeker voor open. Het was dus geen moeilijke beslissing. Een beslissing waar we hopelijk nog lang profijt van zullen hebben”, aldus Jasper van Luik, directeur Newcorp Logistics.