De wereld van premium rum neem de tijd en wees voorbereid

Het doel: groeien naar een duurzame samenwerking door daadwerkelijk alle ins and outs van het proces van de klant kennen om tot een passende oplossing te komen. Newcorp Logistics is een wendbare logistieke partner die tijd, moeite en energie investeert om niets minder dan het beste te leveren. Het afgelopen jaar hebben wij ons volledig ondergedompeld in de wereld van premium rum voor een Latijns-Amerikaanse klant. Hoe hebben we dit aangevlogen en hoe is het proces verlopen? Dat en meer lees je in hieronder!

Voor een klant die handelt in premium rum producten zijn we het afgelopen jaar volledig in de wereld van premium rum gedoken. Voor het oplossen van een logistiek vraagstuk is het essentieel om allereerst de behoefte van de klant te begrijpen. Dit doen we door de wensen, behoeftes en huidige problemen in kaart te brengen. In deze casus ging het om de handling van de gehele supply chain voor de premium rum producten. De rum wordt gemaakt in Latijns-Amerika en moet getransporteerd worden naar Europa. Voor het transport van premium rum producten naar Europa hebben we onderzocht wat het beste werkt voor onze klant.

Daarna doken we in het bereidingsproces. Een inspirerend werkbezoek in Spanje heeft ons inzicht gegeven in de opslag en het onderhoud van premium rum producten. Dit werkbezoek bracht ons veel nieuwe inzichten en kennis over hoe de rum optimaal opgeslagen en onderhouden blijft. Zo is het belangrijk om gebruik te maken van traditionele materialen, zoals eikenhouten vaten. Bij de handling van premium producten is het belangrijk om je te verdiepen in het product. Dit alles om de kwaliteit te allen tijde te waarborgen.

Met onze nieuwe verworven kennis zijn we uitgegroeid tot experts voor de handling van de producten van onze klant. Inmiddels hebben we de eerste vaten ontvangen. De vaten zijn klaargemaakt voor de opslag van de eerste lading premium rum die binnenkort volgt. Het resultaat? Met vertrouwen start onze klant aan een partnership waar kwaliteit en samenwerking centraal staan. Dat is Newcorp.