Skip to content

On demand warehousing

Als de wereld elke minuut lijkt te veranderen, moet de logistiek bijblijven. E-commerce verandert op een hoog tempo wat leidt tot nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Dit vraagt ​​om verschillende oplossingen die het hoge tempo aankunnen. On-demand warehousing is één van deze oplossingen. Maar wat is het en waarom kies je voor on-demand warehousing?

On-demand warehousing kan je vergelijken met platforms als Airbnb en Uber. Het is een online platform waar gebruikers toegang hebben tot het netwerk van opslagaanbieders en zo opslag kunnen gebruiken wanneer dat nodig is. Bedrijven met beschikbare ruimte kunnen op deze manier bedrijven vinden die extra opslagruimte nodig hebben. Waar je normaal gesproken te maken krijgt met langetermijncontracten of andere verplichtingen, biedt on-demand warehousing de mogelijkheid om flexibel te zijn en op korte termijn te leasen. Met het pay-per-use-model betaalt je dus alleen voor de ruimte en services die je gebruikt.

De voordelen van on-demand warehousing:

  • Biedt flexibiliteit door seizoenswisselingen van de voorraadbehoeften, productpromoties, levering op dezelfde/ de volgende dag, nieuwe producten en meer
  • Opslag op aanvraag kan een enorm voordeel zijn voor kleine en/of groeiende retailers
  • De magazijnleveranciers kunnen de bestelling meteen verzenden
  • Het komt ten goede aan het vervullingsproces

De nadelen van on-demand warehousing:

  • Niet elk bedrijf heeft genoeg personeel en technologie om op dit niveau van vraag te werken
  • Niet elk bedrijf beschikt over de kennis die nodig is voor het product dat dient worden opgeslagen.

Kortom, on-demand warehousing vervult korte-termijn behoeften en is flexibel, waardoor jouw bedrijf geld kan besparen, fulfillment-services kan opschalen om de groei op te vangen en de noodzaak van een eigen warehouse of fulfilment-systeem overbodig is. Newcorp Logistics is de partner voor al jouw   supply chain activiteiten. Wij helpen je met fluctuerende vraag en richten ons op verschillende productcategorieën. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden van on-demand warehousing!